Gemakkelijk ruilen & retourneren

Wanneer u een bestelling plaatst via onze website, gaat u akkoord met de onderstaande voorwaarden met betrekking tot ons retourbeleid.

Artikel 1: Niet tevreden?

Je bestelling is geleverd, maar je bent toch niet tevreden? Vervelend! Dit gaan we voor je oplossen. Je verwacht het volgende van ons:

 1. 14 dagen bedenktijd
 2. Artikel ruilen.
 3. Professioneel advies


Artikel 2: Bedenktijd
 1. Als klant heeft 14 dagen bedenktijd, nadat het product is ontvangen. De aankoop mag daarom binnen 14 dagen na ontvangst van het product geretourneerd worden.
 2. Voor deelleveringen geldt, wanneer het laatste deel van de levering is ontvangen gaan de 14 dagen bedenktijd in.


Artikel 3: Beoordelen van het product
 1. De klant mag het product bekijken, maar niet meer dan benodigd om het product te kunnen beoordelen.
 2. Komt het product terug en is er schade of slijtage zichtbaar? Dan mag je deze schade in rekening brengen. Wij kunnen dan de schade verminderen op het aankoopbedrag en dus alleen de restwaarde vergoeden.


Artikel 4: Problemen?
 1. Beschadigd, niet werkend bij het uitpakken of verkeerde product(en) ontvangen? Maak gelijk een foto binnen 2 dagen en neem contact op met de klantendienst, zodat wij het voor je kunnen oplossen.
 2. Je hebt nog maar twee dagen om met de klantenservice over de vorige problemen te bespreken, anders kunnen we je niet helpen.
 3. Tools: bij een defect krijg je de tool in 90% van de gevallen binnen 3 weken werkend terug.


Artikel 5: Terugbetaling
 1. Het gehele aankoopbedrag inclusief verzendkosten wordt zo spoedig mogelijk terugbetaald op je rekening uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de herroepingsmededeling.
 2. Wij dienen het bedrag terug te betalen met hetzelfde betaalmiddel als waar de klant mee heeft betaald
 3. Voor de terugbetaling wordt geen kosten in je rekening gebracht.
 4. beautyaswell.com mag met de terugbetaling wachten totdat alle producten zijn ontvangen.

 5. Als klant ben je zelf verantwoordelijk voor de verzending van de retours.


Artikel 6: Wanneer dienen wij het bedrag te betalen?
 1. Wij hebben precies 14 dagen vanaf het moment dat wij de producten hebben ontvangen.
 2. Wij hebben geen pakket ontvangen? Dan mogen wij wachten tot wij dit ontvangen hebben.


Artikel 7:Twijfelen?
Meld binnen 14 dagen je retour aan in de Retourformulier van beautyaswell.com. We willen je vragen om dit in de originele staat en verpakking (indien redelijkerwijs mogelijk) te doen. De retourkosten zijn voor eigen klantrekening. Onderstaand vind je een aantal voorbeelden:
 1. Tools/kappersbenodigdheden: haal de haardroger of stijltang uit de doos, bekijk hem van alle kanten maar ga de tang niet gebruiken als je het volledige aankoopbedrag terug wilt krijgen.
 2. Heb je de tools toch gebruikt? We laten je er niet mee zitten! Je krijgt in de meeste gevallen 65% van het aankoopbedrag terug. Anders sturen we je pakket terug. Onze klantendienst beslist dat, dus neem eerst contact voor de zekerheid op met de klantenservice.
 3. Heeft het product zichtbare gebruikssporen, is het niet zorgvuldig verpakt waardoor het product is beschadigd, is het product incompleet, is de verpakking/verzegeling beschadigd of ontbreekt (een deel van) de verpakking/verzegeling? Dan kan de waardevermindering oplopen tot en met 100%. Je bent als consument aansprakelijk voor waardevermindering van het product als dat een gevolg is van de manier van omgaan met het product die verder gaat dan nodig is. De hoogte van de waardevermindering hangt ervan af of wij het product nog opnieuw kunnen verkopen of niet. Als webshop mogen wij deze waardevermindering in rekening brengen.
 4. Producten met een houdsbaarheidsdatum: bekijk en lees gerust de verpakking van een olie, conditioner, keratine enz, maar maak het product niet open als je het aankoopbedrag wenst terug te krijgen.
 5. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de producten die het gevolg is van het gebruik van de producten, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de producten vast te stellen.


 Artikel 8: Zijn er uitzonderingen op het recht van retour?
 1. Een aantal artikelen zijn uitzonderingen op het recht van retour. Dit zijn producten die kunnen bederven. Daarnaast mag de klant het product niet gebruiken tijdens de bedenktijd. Het herroepingsrecht niet geld in deze gevallen!
 2. Wij hoeven de verzendkosten niet terug te betalen, wanneer de klant een deel van de bestelling terugstuurt. Heeft een klant twee artikelen besteld, waarvan er één wordt teruggestuurd? Dan hoeven wij de verzendkosten niet te vergoeden.
 3. Heeft een klant gekozen voor een duurdere verzendmethode dan de standaardmethode? Zoals Same Day Delivery? Dan hoeven wij alleen de standaard bezorgkosten terug te betalen!
 4. De outlet en retourdeal producten mogen niet retourneren.


 Artikel 9: Retourkosten
 1. De retourkosten worden doorberekent aan de klant.
 2. De retourkosten is €6.95 incl. btw.
 3. De retourkosten is gratis in deze gevallen: als het pakket beschadigd is bij ontvangst of het probleem valt onder garantie.


Artikel 10: Retouren aanmelden
 1. Wij bieden retourmeldingen aan via het modelformulier door onze webshop: Retourformulier
 2. We accepteren alleen de vorige retourmethode.
 3. Je moet zelf retour aanmelden.
 4. De retourlabel is gelig 7 dagen na het aanmaken, als je het retourneerde pakket niet aan de vervoerder geeft binnen 7 dagen, dan wordt het automatisch geannuleerd. 


Retouradres
beauty as well: Carnotstraat 127, 2060 Antwerpen, België 


 Voorbeeld
 • Stel je koopt een product van €20,- met verzendkosten van €2,95 die wij aan je hebt doorberekend. Dan dienen wij dus binnen 14 dagen een totaalbedrag van €22,95 te vergoeden, wanneer wij het product hebben ontvangen.
 • Stel je koopt een product van €20,- en andere product van €30,- met verzendkosten van €2,95 die wij aan je hebt doorberekend. En wil je alleen het product van €20,- retouren. Dan dienen wij dus een totaalbedrag van €20,- te vergoeden, wanneer wij het product hebben ontvangen.